Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
valasztopolgar

Nyílt levél a 2018-as Országgyűlési Képviselő Választáson mandátumot nyert ellenzéki pártok és az egyetlen független képviselő részére

Választó Polgár · 2 éve
Megfogalmazódott bennem néhány kérdés, amire szeretnék választ kapni, és szeretném, ha ezek a kérdések és a válaszok is minél több emberhez eljutnának.
A kérdésekre adott válaszokból ki kell derülnie, hogy a jelenlegi ellenzék mire képes, mi az amit hajlandó megtenni a nemzetért, és az is ki fog derülni, hogy ki az, akinek elég az, hogy meglegyen a jövedelme. 
Szeretném elérni, hogy a kérdésekre adott válaszok írott formában is eljussanak minél több emberhez! Azon pártok akik nem válaszolnak, azzal gyakorlatilag elismerik azt, hogy nem tudnak tenni semmit, és nem is érdekli őket a fizetésen kívül semmi.

A kérdések pedig a következőek:

1. Mit tud tenni egy 2/3-os Fidesz többségű parlamentben értem/értünk kisemberekért, állampolgárokért?

2. Van-e beleszólása bármibe, amit a Fidesz akar? Tudja-e befolyásolni a Fidesz terveit?

3. Meg tud-e akadályozni bármit is, ami az állampolgárok, a választók és/vagy Magyarország érdekei ellen a Fidesz végre akar hajtani?

4. Érvényre tud-e juttatni olyan értékeket, amit a Fidesz nem akar?

5. Mit tud tenni a jelenlegi igazságtalan választási rendszer megszüntetéséért, és egy igazságosabb, ellenőrizhetőbb választási rendszer kialakításáért?

6. Mit tud tenni a jogrendszer helyreállításáért?

7. Mit tud tenni a kormány és kormány közeli emberek törvénytelenségei ellen?

8. Mit tud tenni a kormány hazugságai ellen?

9. Mit tud tenni az ellen, ha a kormány Fideszes emberei egyszerűen már partnernek sem tekintik Önöket, és még a kérdéseikre sem hajlandók válaszolni? (Ilyen már történt a parlamentben LMP-s képviselő esetén! És ugyanez megtörténhet Önökkel is!)

10. Mit tud tenni az ellen, ha a kormány a saját törvényeit sem tartja be, és egyszerűen megakadályoz, akár törvénytelenül is, minden olyan ellenzéki tevékenységet, ami nem tetszik a Fidesznek (Pl. bizottságok munkája)?

11. Önök szerint rendben van az, hogy a választásban szavazott állampolgárok több, mint fele nem tudja érvényesíteni érdekeit a parlamentben, mert a Fideszes többségű parlament és bizottságok mindent megakadályoznak?

12. Mit tud tenni a rendszer szintű korrupció ellen?

13. Mit tud tenni az ellen, hogy a Fidesz egymásnak uszítja a magyar embereket?

14. Mit tud tenni a félelem és félelem keltés ellen?

15. Mit tud tenni az Oktatási rendszert javításáért?

16. Mit tud tenni az egészségügyi rendszer javításáért, hogy normális időn belül normális ellátást kapjunk? 

17. Mit tud tenni az ellen, hogy akár teljes diktatúrát valósítson meg a Fidesz a törvények módosításával?

18. Mit tud tenni ha a Fidesz a saját törvényeit sem tartja be és a bíróságok Fidesz utasításra, akár a törvényeket semmibe véve hoznak ítéleteket? 

19. Mit tud tenni az ellen ha a Fidesz a saját aktuális igényeinek megfelelően módosítgatja a törvényeket, előnybe hozva a Fidesz köreibe tartozókat?

20. Konkrétan az eddigi 2/3-os Fideszes többségű parlamenti munkában Önök mit tudtak elérni? (Csak azoknak szól, akik már voltak ilyen helyzetben!)

21. Önök szerint a 2018-as választás eredménye legitim?

22. Mit tud tenni a választási csalások ellen, aminek egy részét már a Kúria is elismerte?

23. Mit tud tenni a választási szoftver körüli csalás gyanús esettel kapcsolatban, ami ráadásul jogilag is aggályos?

24. Önök jogilag is érvényesnek tekintik-e az Alaptörvényt és elfogadják azt, hogy az Alkotmányban lefektetett elvek ellenére 262 képviselő szavazatával megszünt a Magyar Köztársaság és helyette Magyarország nevű állam jött létre? 

25. Mi az értelme annak, hogy ebben a helyzetben bevonuljanak a parlamentbe azon túl, hogy pénzt kapnak érte?

26. Önök részt akarnak-e venni a következő parlamenti ciklusban a parlamenti cirkuszban?

27. Önök egyetértenek-e azzal, hogy ha valaki “becsekkol” a parlamentbe, valamint esküt tesz, akkor azzal elfogadja, szentesíti a választás eredményét, ezzel asszisztál ehhez a rendszerhez, úgy tesz, mintha minden rendben lenne, és  innentől joggal mondhatja a Fidesz, hogy minden törvényes?


Válaszukat várva

Egy választó polgár, aki egy élhetőbb Magyarországon szeretne élni
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!